Billy

Fra 0 kr.

Pr. mdr.

Anbefalet til små og mellemstore virksomheder samt webshops.

Dinero

Fra 0 kr.

Pr. mdr.

Velegnet til freelancere, kunstnere og andre selvstændige uden ansatte.

e-conomic

Fra 99 kr.

Pr. mdr.

Velegnet til større virksomheder med mange ansatte samt store webshops.

Gør livet nemmere:

Find det bedste regnskabsprogram for dig

Livet som iværksætter, selvstændig eller virksomhedsejer er for mange en drøm, som fører en lang række gode ting med sig: man kan arbejde med det, man brænder allermest for, man har stor frihed i hverdagen, man er sin egen chef og kan selv bestemme, hvem man vil arbejde sammen med.

Men du har måske også oplevet, hvordan en enkelt opgave i virksomheden kan tage alt for meget af din tid og energi og gøre noget, der burde være din passion, bøvlet og uoverskueligt: regnskabet.

Slip for en bogholder eller revisor

For uanset om du er iværksætter, ejer af en lille eller mellemstor virksomhed, er freelancer, kunstner eller selvstændig er det helt essentielt, at der er styr på økonomien for at din virksomhed kan køre rundt. Der skal laves et regnskab, som lever op til SKAT’s krav, og fungerer det ikke, som det skal, risikerer man at komme i problemer.

Men hvad gør man så, hvis man hverken har evnerne eller tiden til at styre regnskabet selv, og heller ikke har ressourcerne til at ansætte en bogholder eller revisor?

Det har vi heldigvis svaret på: du anskaffer dig et online regnskabsprogram, som opfylder din virksomheds behov og sparer dig en masse tid og ressourcer. Der findes rigtig mange regnskabsprogrammer på markedet, og vi guider dig her til at finde det helt rigtige for netop dig.

Vi gennemgår de tre bedste programmer på markedet: Billy, Dinero og e-conomic.

Sammenlign regnskabsprogrammer

3 gode råd inden du vælger dit næste regnskabsprogram.

  • Råd nummer 1Vælg et regnskabsprogram du kan vokse med
  • Råd nummer 2Vælg et regnskabsprogram der kan spille sammen med dine løsninger
  • Råd nummer 3Vælg et regnskabsprogram hvor du kan få support

Hvad er et regnskabsprogram?

Et regnskabsprogram er et online program, der hjælper virksomheder med at holde styr på økonomien. Programmerne bliver også kaldt bogføringsprogrammer, økonomisystemer eller ERP-programmer.

Regnskabsprogrammet kan hjælpe dig med typiske regnskabsopgaver, for eksempel at sende fakturaer til dine kunder, bogføre regninger, følge op på manglende betalinger, momsregistrere og se udgifter og indtægter.

Gennem de seneste år er der sket en stor udvikling indenfor online regnskabsprogrammer, og flere og flere virksomheder tyr til de online programmer for hjælp til økonomien. Et online regnskabsprogram fungerer ved, at man tegner et abonnement hos en udbyder. Typisk betaler man pr måned uden binding, og flere tilbyder rabat, hvis man betaler for et år ad gangen.

Hvorfor vælge et regnskabsprogram?

Den helt store fordel ved at bruge et regnskabsprogram er, at du får mere frihed og tid til de sjove ting i din virksomhed, end du ville have, hvis du stod for regnskabet selv.

Uanset størrelsen på din virksomhed, er det altafgørende, at der er styr på økonomien. Men for mindre virksomheder og startups kan det være dyrt og omstændigt at ansætte en egentlig bogholder, og her er et online regnskabsprogram en rigtig god løsning.

Et online regnskabsprogram er nemlig langt billigere end en bogholder, og programmerne skaber typisk så godt et overblik, at hverken Excel eller dit gamle ringbind kan følge med. De fleste programmer laver automatisk visuelle og letforståelige diagrammer over regnskabet, og brugervenligheden gør, at selv den mest talblinde virksomhedsejer kan betjene dem. Skulle der alligevel opstå spørgsmål, har de fleste programmer en supportfunktion til rådighed.

De online programmer har desuden den fordel, at man typisk kan være flere brugere på samme tid, og man kan dermed nemt dele sit regnskab med en kollega eller en revisor. Samtidig bliver dit regnskab sikkert gemt i skyen, og skulle din computer blive stjålet, eller kaffen spildt i tastaturet, skal du i det mindste ikke bekymre dig om at starte forfra på dit regnskab.

Hvad koster et regnskabsprogram?

Der findes både gratis regnskabsprogrammer og programmer, som man skal betale for. Et spørgsmål, som vi meget ofte ser, er: “kan jeg nøjes med et gratis regnskabsprogram?”, og svaret til det er, at det kommer helt an på din virksomheds behov. Inden man vælger et regnskabsprogram er det derfor vigtigt at overveje, hvilke funktioner der er de vigtigste for netop din virksomhed.

De fleste regnskabsprogrammer findes både i en gratis version, som giver adgang til de mest basale funktioner, og i en premium udgave, hvor man skal betale for at få adgang til flere funktioner. Man kan altid skifte fra den gratis udgave til en premium version eller fra et program til et andet, uden at man mister sine data.

Som en lille startup kan det være en god idé at starte med en gratis version for at komme i gang og undervejs finde ud af, hvilke behov man har. Som en større virksomhed vil man højst sandsynligt hurtigt komme til at mangle de features, der gemmer sig bag betalingsmurene. Men ofte vil pengene være godt givet ud, sammenlignet med det arbejde, man slipper for selv at skulle bruge tid og energi på.

Hvilket regnskabsprogram skal jeg vælge?

For at gøre det nemmere for dig, har Regnskaboverblik.dk lavet en guide til de tre regnskabsprogrammer, som vi vurderer til at være de bedste på markedet i Danmark lige nu: Billy, Dinero og e-conomic.

Billy

Billy er et nemt og meget brugervenligt regnskabsprogram, som kan bruges af alle – lige fra startups og små virksomheder, som kun sender enkelte fakturaer til store webshops, der skal styre mange brugere og betalinger.

Fordele ved Billy

Billy er ekstremt brugervenligt og nemt at gå til, og du kan derfor hurtigt komme i gang med dit regnskab. Programmet har været på markedet i et godt stykke tid, og det mærker man ved, at funktionalitet og support er i top.

Billy giver hurtigt et godt, visuelt overblik over økonomien i din virksomhed, og kontrolpanelet og dets funktioner er meget intuitivt og enkelt at bruge. Med få klik kan du sende fakturaer, bogføre regninger og afregne moms.

Fakturering er gjort simpelt, og man kan hurtigt danne sig et overblik over, hvilke fakturaer, der er betalt, hvilke der mangler, og hvilke der har overskredet betalingsfristen.

Hvis fakturaen ikke er betalt, sender Billy automatisk en rykker. Billy har også en fakturadesigner, hvor du for eksempel kan indsætte logo og designe en faktura, der matcher virksomhedens visuelle identitet.

Nem integration med lønsystemer, CRM-systemer og MobilePay

En væsentlig fordel ved Billy er, at det kan integreres med mere end 60 andre programmer, som du måske i forvejen bruger til dagligt i din virksomhed. Billy kan for eksempel integreres med de fleste lønsystemer, CRM-systemer og MobilePay.

På den måde er der god mulighed for, at du kan integrere Billy med dit eget lønsystem eller webshop og spare dig selv for rigtig meget tid, og samtidig slippe for at sætte dig ind i komplicerede regler om bogføring af løn og moms.

Billy regnskabsprogram findes også som app, som gør det muligt at tage et billede af sit bilag og bogføre det med et enkelt klik.

Selvom Billy er ekstremt brugervenligt, er de opmærksomme på, at der kan opstå spørgsmål. Derfor har Billy gratis support hele ugen på både chat, mail og telefon.

Programmet bliver desuden udviklet løbende, og der er dermed ingen risiko for, at det skulle blive forældet.

Hvad koster Billy?

Billy findes både i en gratis version, som kaldes basic, og en premium version. Premium koster 195 kroner om måneden, hvis man betaler for et år ad gangen. Betaler man pr måned er prisen 235 kroner.

Dinero

Regnskabsprogrammet Dinero kan bruges af de fleste virksomheder, men henvender sig især til iværksættere og mindre startups.

Fordele ved Dinero

Dinero er et overskueligt regnskabsprogram, som gør det nemt for dig at holde styr på økonomien i din virksomhed. Brugerfladen er let at gå til, og man kan meget intuitivt navigere i systemet.

Med Dinero kan du sende tilbud direkte til dine kunder, lave fakturaer på få minutter og lade dine kunder betale med kort eller mobilepay. Du kan også styre løn gennem Dinero.

Dinero findes ligesom Billy også som app, hvor du hurtigt kan tage et billede af dine bilag og uploade det til Dinero.

Dinero kommer med en række smarte indbyggede værktøjer, som fx Dinero Crowd. Det er en slags “indbygget revisor”, der husker, hvad man som bruger tidligere har bogført og derudfra hjælper dig med at placere udgiften på den rigtige konto. Dinero Crowd hjælper dig også med at huske det rigtige skatte- og momsfradrag for at gøre bogføringen så korrekt som muligt.

Support i høj klasse

Dinero er især kendt for den såkaldte “Flinke-Listen”, hvor iværksættere hjælper hinanden med at udpege gode og dårlige betalere. Det fungerer ved, at du via Dinero bedømmer de kunder, du har handlet med, og dermed sende de gode kunder på listen over de 100 bedste betalere. Når man taster en ny kunde ind i Dinero, kan man altså tjekke, om de er blandt de “flinke” eller dårlige betalere.

Dinero kan integreres med en lang række andre programmer, for eksempel mobilepay, som gør det muligt automatisk at bogføre fra webshop, kasseapparat og lønsystemer. Dinero er også kendt for at kunne integreres med Inkasso, som automatisk kan inddrive gæld fra en kunde.

Dinero gør desuden en dyd ud af at hjælpe og rådgive sine brugere. De har udviklet en guide, der hjælper brugeren med at forstå omkostninger i forhold til moms og skat, og så har deres support åben alle dage, også weekender og helligdage fra 9 til 23.

Hvad koster Dinero?

Dinero regnskabsprogram findes i en gratis version, som bliver kaldt Dinero Starter, og som henvender sig til helt nystartede virksomheder. Så snart virksomheden bliver lidt større, vil man få brug for at opgradere til Dinero Pro, som er en betalt version. Dinero Pro koster 197 kroner om måneden, hvis man betaler for et år, og 235, hvis man betaler pr måned.

E-conomic

E-conomic er Danmarks første og største online regnskabsprogram. Det kan bruges af alle typer virksomheder, og er især gode til at opfylde behov hos større og mere komplekse virksomheder.

Fordele ved e-conomic

E-conomic er udviklet af en revisor til revisorer og bogholdere. Det er det ældste program på markedet og er et meget veludviklet system med mange funktioner og muligheder for udvidelse. E-conomic er derfor et godt valg, hvis din virksomhed vokser, og du har behov for flere funktioner.

Med e-conomic kan du sende din første faktura på få minutter og tilpasse både design og opsætningen til din virksomhed. E-conomic udregner automatisk moms og gør det let at indberette til SKAT, og du kan hurtigt trække rapporter på for eksempel nøgletal og omsætning. En anden smart funktion ved e-conomic er den såkaldte Smart Inbox, som kan aflæse bilag automatisk og giver forslag til bogføring.

Velegnet til større virksomheder

E-conomic kan, ligesom Billy og Dinero, integreres med en lang række andre programmer, som kassesystemer, lønsystemer og webshops, som din virksomhed måske bruger i forvejen. E-conomics findes også som app, hvor du nemt kan tage et billede af din kvittering og uploade den til e-conomics.

De fleste bogholdere og revisorer har erfaring med e-conomic, og hvis du har en revisor eller bogholder i din virksomhed, får denne gratis adgang til programmet, så I kan samarbejde om regnskabet.

Ud af de nævnte programmer har e-conomics den mest udbyggede support-funktion med både online support, chat, video og online undervisning.

Hvad koster e-conomics?

E-conomics findes i tre forskellige udgaver, som alle koster penge. Den billigste version, kaldet “startup”, koster 119 kroner om måneden ekskl. moms.

Den mest populære udgave “Small business” koster 189 ekskl. moms, og skal du have den helt store pakke med alle funktioner, koster det 359 om måneden ekskl. moms for pakken “professional”.

Nu er det tid til at vælge.

Se de 3 regnskabsprogrammer ved siden af hinanden.

Vælg regnskabsprogram

FAQ regnskabsprogrammer